Fietstour, Kunst en historie. Elke woensdag 10.30 uur
Tientallen oude en nieuwe kunstwerken versieren de stad. Meestal loop je er achteloos voorbij. Die beelden, gevelversieringen en moderne kunstwerken vertellen het verhaal van de stad en haar geschiedenis. Fiets mee met onze gids langs Hugo de Groot, koningin Wilhelmina, Haagse Harrie en vele anderen. Onze enthousiaste gids zal de historie van Den Haag ‘kunstig’ uit de doeken doen aan de hand van een groot aantal beelden en versieringen. Zo zag u Den Haag nog nooit!

Deftige en minder deftige standbeelden, beeldhouwwerk aan gevels, moderne kunstwerken en klassieke beelden; de openbare ruimte staat er vol mee. Ooit zijn die beelden met een reden geplaatst: om iemand te eren, om te herdenken of gewoon om de stad te versieren. De kunstenaar maakte het beeld zoals dat gebruikelijk en mogelijk was in zijn/haar tijd. Materiaal, vorm en sfeer van de beelden verschillen enorm. Onze gids wijst u op die bijzonderheden. Als je dan nog eens kijkt, 'fietst' de geschiedenis aan je voorbij.

Goed om te weten
Het start- en eindpunt van de fietstour is op Het Plein bij het standbeeld van Willem van Oranje. Deze tocht maakt u op uw eigen fiets (gehuurd/geleend). Elke woensdag ochtend om 10.30 uur. U fietst ongeveer 10 kilometer. Duur: 2- 2,5 uur. 

 

 

 

 

 

Prijs: v.a. €6,00
Excl. BTW: €4,96
Deel dit product via E-mail!
* Naam:
* E-mail:
Geef hier een email adres:
* E-mail van kennis:
Bericht voor kennis:

De E-mail die u verstuurd zal uw naam en E-mail adres bevatten.

* Geef de code zoals hieronder getoond:

* Uw E-mail adres wordt niet door ons opgeslagen. *

  • Product Eenheid
  • personenDeze activiteit is individueel te boeken. Maximum aantal deelnemers: 15. Bij vier reserveringen gaat het door. Prijs: 6 euro p.p. Ga Den Haag kan op verzoek ook uw lunch na afloop van de fietstour verzorgen.
Beoordeel

* Oordeel:

* Naam:

* Geef de code zoals hieronder getoond:

* Uw beoordeling:

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Website by Webroots